Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав, як багаті поділяться з бідними

Четвер, 21 грудня 2006, 17:07

Президент Віктор Ющенко виступає за підвищення статусу Національної комісії з регулювання електроенергетики і надання їй права встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги.

Про це він сказав на нараді з представниками органів місцевої і виконавчої влади і місцевого самоврядування, повідомляє УНІАН.

Під час зустрічі голова Одеської обласної державної адміністрації Іван Плачков відзначив, що НКРЄ необхідно надати право встановлювати комунальні тарифи.

Він також висловився за прийняття закону, який би підвищував статус і незалежність цієї комісії.

Ющенко схвалив цю пропозицію. "Було б абсолютно правильно прийти до такого механізму ціноутворення. Зняти його з ваших пліч, щоб у вас не боліла голова", - підкреслив він.

"Рішення потрібно шукати в НКРЕ зі зміною статусу цього інституту, щоб він був незаангажований до якої-небудь гілки влади. Щоб була незалежна політика і від місцевих, і від центральних органів влади. Це повинен бути національний інститут", - підкреслив президент.

Також Ющенко підтримав пропозицію, висловлену в ході зустрічі, про введення податку на майно, нерухомість в обсязі 0,6% у рік.

"Я готовий цей закон ініціювати. Це чесна політика, коли багатий поділиться з бідним", - сказав він.

Крім того, глава держави, висловив готовність вносити законопроекти, що стосуються зміни системи тендерних закупівель.

Обком

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування