Янукович зібрав "групу підтримки", щоб натиснути на Ющенка

Четвер, 21 грудня 2006, 20:51

Рада розвитку регіонів, яка проходила у четвер у Києві, підготувала подання президенту Віктору Ющенку з пропозицією прискорити введення в дію закону про Держбюджет на 2007 рік і, таким чином, усунути всі перешкоди до затвердження місцевих бюджетів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

Представники регіонів вважають, що у зв’язку із зволіканням ухвалення такого важливого для держави рішення фактично заблоковане формування і затвердження показників місцевих бюджетів.

"Крім цього, місцеві органи влади не мають можливості визначити обсяги фінансування у наступному році регіональних та місцевих програм соціально-економічного розвитку. І найболючіше питання – це потреба регіонів у субвенції на компенсацію зростаючих цін на енергоносії, яка має перераховуватись саме із державного бюджету", - йдеться у поданні.

Рада регіонів також вирішила створити робочу групу із підготовки пропозицій щодо внесення змін до Бюджетного кодексу, зокрема, в частині удосконалення розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між державним та місцевими бюджетами.

Голови областей вважають за необхідне, щоб порядок формування проектів державного та місцевих бюджетів розпочинався з базового рівня – тобто, з найменшої територіальної одиниці – вже з нового року.

Заступник голови ради регіонів, перший віце-прем’єр Микола Азаров додав, що уряд також за підсумками І кварталу ініціюватиме законодавче рішення, яке дозволить, в разі перевиконання місцевими бюджетами прогнозних надходжень до державного бюджету, залишати 50% від суми перевиконання у місцевих бюджетах.

На засіданні Ради регіонів було ухвалене рішення вжити необхідних заходів, щоб місцеві бюджети всіх рівнів були ухвалені в терміни, визначені Бюджетним кодексом.

Голова Ради регіонів, прем’єр Віктор Янукович у свою чергу наголосив, що до набрання чинності закону про держбюджет-2007 видатки з місцевих бюджетів мають здійснюватися із застосуванням жорсткого режиму економії з помісячним розписом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування