Верховний Суд теж не визнав борги Тимошенко

П'ятниця, 22 грудня 2006, 09:19

Верховний Суд відмовився задовольняти касаційні скарги Генпрокуратури на рішення вищого господарського суду, ухвалені в 2005 році, про списання боргів компанії "Єдині енергетичні системи України".

Про це сказало інформоване джерело Українським новинам.

Зокрема, за його даними, Верховний Суд у листопаді цього року відхилив касацію Генпрокуратури на рішення Вищого госпсуду від лютого 2005 року, яким була задоволена заява "ЄЕСУ" про скасування раніше ухвалених за позовом Генпрокуратури рішень, що визнали недійсними договори на постачання газу в Україну, укладені між "ЄЕСУ" та російським "Газпромом" у 1995-1996 роках.

Крім того, Верховний Суд відхилив подану в жовтні 2006 року касацію Генпрокуратури на рішення Вищого госпсуду від 12 липня 2005 року, відповідно до якого "ЄЕСУ" була врятована від зобов'язання перерахувати в держбюджет 2,28 млрд гривень.

Як повідомлялося, у вересні 2005 року Генпрокуратура заперечила рішення судів про списання боргів компанії "Єдині енергетичні системи України".

За повідомленням Генпрокуратури, згадані рішення судів стосуються сплати ЄЕСУ податків і інших платежів у державний бюджет на суму більше 6,6 млрд. гривень.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News