Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія розслідує, чому образили братів Клюєвих

П'ятниця, 22 грудня 2006, 10:05

Єврокомісія розпочала розслідування обставин продажу австрійського банку Burgenland, на який претендував "Укрпідшипник", підконтрольний братам Клюєвим.

Цей кредитно-фінансовий інститут, який належав одній із федеральних земель Австрії, нещодавно був проданий за сто мільйонів євро австрійській страховій компанії Grawe (Grazer Wechselseitige Versicherung).

Угода відбулася попри те, що під час відкритого конкурсу український консорціум у складі корпорації "Укрпідшипник", металургійного комбінату імені Ілліча та "Актив-Банку", пропонувала за банк Burgenland більш як 155 мільйонів євро.

Розслідування, розпочате за скаргою українського концерну, має встановити, чи були в уряду землі Бурґенланд об’єктивні підстави продавати банк за значно нижчою ціною.

Представники Єврокомісії підозрюють, що офіційними особами було порушено дві умови приватизаційного конкурсу: по-перше, не було враховано найвищу цінову пропозицію. Крім того, в Єврокомісії є сумніви, що умови конкурсу з продажу банку були прозорими.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування