Ющенко міг проміняти бюджет на Тарасюка або Дріжчаного?

П'ятниця, 22 грудня 2006, 11:39

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що причиною того, що президент Віктор Ющенко підписав бюджет, може стати певна його домовленість з антикризовою коаліцією.

"Раз він (президент) погарячкував, тоді можна прогнозувати, що про щось домовились. Наприклад про керівника Служби безпеки, або про якісь поступки щодо МЗС", - сказав Турчинов журналістам в п’ятницю.

При цьому, за словами депутата, наслідки домовленості президента і коаліції стануть очевидними під час деяких голосувань у Верховній Раді.

Турчинов в черговий раз наголосив, що у президента була можливість не підписувати бюджет, не накладаючи вето, для того, щоб його підписав Олександр Мороз. Але констатував, що "дії президента важко передбачити".

"Я вважаю, що в цьому році він виконав свій мінімум по героїчним вчинкам. Якщо героїчні вчинки вичерпалися, то зрозуміло, що треба підписувати бюджет", - сказав він.

Водночас "регіонал" Євген Кушнарьов називає підписання Ющенком бюджету "перемогою здорового глузду".

"Вважаю, що якщо таких компромісів буде більше, то ми скоріше вийдемо на ефективно діючу державну модель влади. Треба вміти поступатися, це нормально", - зазначив він.

На питання про певні домовленості з президентом, озвучені Турчиновим, Кушнарьов сказав, що коаліція веде переговори і з БЮТом, і з президентом з різних тем.

На питання, чи означає це те, що Верховна Рада проголосує за будь-яку кандидатуру на посаду голови СБУ, подану президентом, Кушнарьов сказав, що вони ще не знають прізвища нової кандидатури.

"Але те, що ми проголосуємо за відставку Дріжчаного – це я вам гарантую".

Як відомо, через п’ять хвилин після початку засідання, ВР проголосувала за відставку Дріжчаного.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування