Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДО ТУРЧИНОВА "ДОЛЕТІЛА СЛИНА" ПОРОШЕНКА, який звинуватив БЮТ і ПР у банківській змові

П'ятниця, 22 грудня 2006, 12:38

Народний депутат Петро Порошенко звинуватив фракції БЮТ та Партії регіонів у змові з метою отримання контролю над банками.

"Шкода, що в залі немає засобів масової інформації: між Партією регіонів і блоком Тимошенко досягнуто домовленість про розмін – про передачу державних банків уряду", - заявив Порошенко.

За словами Порошенка, так було в 1995-96 роках, коли трапилася історія з банком "Україна".

"Ощадбанк і Укрексімбанк віддані БЮТом на відкуп Партії регіонів", - заявив Порошенко.

"Ви не маєте права ставити це питання на голосування, ставте подолання вето президента", - заявив депутат під час розгляду питання про вето президента на зміни до закону "Про банки і банківську діяльність".

У відповідь на слова Порошенка один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявив, що той "так голосив, що до мене аж слина долетіла".

"Для того, щоб не було питань як нам голосувати, треба було голосувати за закон про опозицію, де чітко були прописані права. Ви зрадили опозицію, тому не маєте морального права коментувати будь-які події у Верховній Раді", - заявив Турчинов.

Після цього бютівець попросив ставити на голосування документ, де будуть чітко прописані права опозиції, і вона матиме свого представника в радах банків, "а не любі друзі будуть і далі контролювати наші банки.

Після цього відбулося голосування під час якого не були підтримані ні поправки президента (78 голосів), ні подолано вето президента (19 голосів).

Натомість було проголосовано пропозицію відповідно до якої до складу наглядової ради державного банку входять члени ради, призначені Верховною Радою, президентом та Кабміном. До складу ради Нацбанку входить не менше одного представника опозиції.

Відповідну пропозицію підтримали 348 депутатів, зокрема 114 бютівців.

Також Рада підтримала пропозицію відповідно до якої, якщо ВР або президент не виконають пункт 3 цього закону у встановлені терміни, всі члени наглядових рад банків, призначені суб’єктом, який допустив невиконання цього закону, вважаються відкликаними.

За проголосували 352 депутати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування