Обласних міліціонерів відправляють на профілактику

П'ятниця, 22 грудня 2006, 12:41

Міністерство внутрішніх справ України взяло під свій контроль 72 організовані злочинні угруповання.

"Усі угруповання, які були, їх 72, ми беремо під жорсткий контроль, під контроль міністра", - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко в п'ятницю на прес-конференції в Києві, коментуючи розслідування злочинів кримського угруповання "Башмаки".

"Того угруповання "Башмаки" вже немає, залишилися одні залишки, каблуки або цвяхи. Думаю, що вони будуть знищені", - додав Корнієнко.

У свою чергу, керівник Департаменту із зв'язків з громадськістю МВС України Костянтин Стогній відзначив, що взяття під контроль означає рішення документальних питань, зокрема, документування фактів злочинної діяльності членів цих угруповань.

Корнієнко також відзначає, що кадрові перестановки в регіонах будуть залежати від результатів операції "Профілактика".

"Операція продемонструє, хто як до неї поставиться, хто погано її проведе, той буде відповідати", - сказав Корнієнко.

За його словами, це буде "такий іспит, який вони (начальники обласних управлінь) повинні пройти". Він повідомив, що відповідальність за результати операції будуть нести не тільки начальники областей, але і керівники різних рангів, починаючи від начальників районних відділень міліції.

Корнієнко також закликав українців бути пильними в період новорічних і різдвяних свят у зв'язку з можливим збільшенням кількості квартирних крадіжок.

Він порекомендував бути пильними й у випадку від'їзду на свята ставити свою квартиру "на охорону", ставити надійні замки, доручити сусідам або родичам доглядати за квартирами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...