Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Нацбанк пропонують ввести чотирьох "регіоналів", розведених Порошенком

П'ятниця, 22 грудня 2006, 16:13

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про призначення членів ради Нацбанку.

Автором проекту постанови виступив член фракції Партії регіонів Микола Круглов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він пропонує призначити членами ради НБУ голову комітету ВР з питань фінансової банківської діяльності Петра Порошенка ("Наша Україна"), секретаря цього комітету Михайла Гончарова (СПУ) та членів цього ж комітету Василя Горбаля і Сергія Клюєва (Партія регіонів).

Також пропонується ввести в раду Нацбанку члена комітету з питань економічної політики Бориса Колесникова і члена комітету з питань бюджету Ігоря Прасолова (Партія регіонів).

У пояснювальній записці до порядку постанови відзначається, що відповідно до закону про Нацбанк, члени його ради призначаються президентом і Верховною Радою.

Президент призначає сімох членів ради Нацбанку. У свою чергу Верховна Рада призначає також сімох членів шляхом ухвалення відповідної постанови. Термін повноважень членів ради НБУ - сім років.

Водночас у пояснювальній записці відзначається, що п'ять членів ради Нацбанку були призначені Верховною Радою 16 липня 1999 року, і, таким чином, термін їхніх повноважень закінчився 16 липня 2006 року.

Крім того, повноваження одного члену ради Нацбанку, призначеного Верховною Радою 18 травня 2000 року, закінчаться 18 травня 2007 року.

У пояснювальній записці зауважується, що повноваження одного з членів ради Нацбанку, призначеного Верховною Радою 18 травня 2000 року, припинені достроково в зв'язку зі смертю.

Таким чином, на розгляд Верховної Ради пропонується внести проект постанови про призначення шести членів ради Нацбанку.

Даний проект постанови пропонувалося внести до порядку денного і розглянути його в п'ятницю, 22 грудня, однак депутати відмовилися підтримати цю пропозицію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування