Ющенко домовився регулярно зустрічатися з Путіним

П'ятниця, 22 грудня 2006, 16:46

Президент України Віктор Ющенко і президент Росії Володимир Путін домовилися про проведення наступного засідання міждержавної комісії в травні-червні 2007 року.

Про це заявив Ющенко на спільній прес-конференції за підсумками засідання в п'ятницю.

"Відтепер зустрічі на рівні президентів носитимуть регулярний характер і будуть відбуватися два рази на рік. Ми домовилися про те, що наступне засідання комісії буде в травні, може бути на початку червня 2007 року", - сказав Ющенко.

У свою чергу Путін відзначив, що засідання цієї комісії відбудеться в Росії.

Ющенко також повідомив, що в найближчі два-три тижні буде сформований план дій двох країн на 2007-2008 рік, а також до кінця лютого буде сформована "дорожня карта основних заходів щодо врегулювання складних питань" у тому числі щодо делімітації, демаркації кордонів, а також Керченської протоки.

Також Ющенко висловив думку, що для поновлення переговорного процесу з урегулювання придністровського конфлікту є добра можливість.

"Вважаємо, що є всі перспективи для поновлення переговорного процесу з урегулювання Придністровського конфлікту", - заявив Ющенко.

В свою чергу у відповідь на це Путін зазначив: "Згоден, що ми можемо надати новий імпульс придністровському врегулюванню".

Говорячи про спільне засідання Ющенко також відзначив: "Ми сьогодні провели дуже активне і продумане засідання комісії. Я задоволений результатами зустрічі".

У свою чергу Путін також повідомив, що обговорювалося питання економічного співробітництва двох країн, у тому числі було прийнято рішення "змістовно працювати над поліпшенням інвестиційного клімату".

Путін також заявив, що Україна і Росія домовилися про проведення спільних заходів щодо святкування в 2009 році ювілею з дня народження письменника Миколи Гоголя.

Говорячи про засідання комісії Путін сказав:

"Обидві країни повною мірою усвідомлюють практичну вигоду і стратегічну важливість нашої взаємодії, тому ми і далі будемо послідовно будувати наші відносини на принципах прагматизму, рівноправності, добросусідства і дружби".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування