Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не зрозумів, чому Путін так довго ховався

П'ятниця, 22 грудня 2006, 18:30

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що зустріч президентів України і Росії Віктора Ющенка і Володимира Путіна дозволить зняти "штучно створені політичні питання" у двосторонніх відносинах.

"Сьогодні цей діалог на рівні президентів знімає ті політичні питання, які штучно були створені, і незрозуміло, з чиєї ініціативи", - сказав Янукович на початку зустрічі з президентом РФ Путіним у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому Янукович висловив нерозуміння у зв'язку з тим, що протягом двох попередніх років у двосторонньому співробітництві "було затишшя, і переговори велися через засоби масової інформації".

Прем'єр підкреслив, що український уряд "рішуче налаштований продовжувати інтенсивне співробітництво з російськими колегами". Він додав, що "такий же настрій" і в російського уряду.

Янукович зазначив, що в ході засідання міждержавної комісії вдалося обговорити "стратегічні питання", серед яких назвав розвиток паливно-енергетичних комплексів двох країн, літакобудування, космічну сферу.

Прем'єр підкреслив зацікавленість у створенні спільних україно-російських програм співробітництва, в об'єднанні зусиль у розвитку ПЕК, зокрема, у сфері електроенергетики і газо-нафтової.

Янукович зауважив, що різниця в годинних поясах Росії й України дає можливість здійснювати "перетік електроенергії, спільні дії в експорті електроенергії". "Потенціал наших відносин дуже великий", - додав він.

Прем'єр сказав, що після візиту Путіна він зі своїм російським колегою Михайлом Фрадковим відразу почне роботу з питань, з яких досягнуто домовленості в ході візиту російського президента в Україну.

Янукович додав, що український і російський уряди провели засідання міжурядового комітету з економічного співробітництва і засідання підкомітетів.

Путін у п'ятницю перебуває в Києві з візитом уперше після більш ніж річної перерви.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування