Тарасюк побачив у Криму антидержавні сили

Субота, 23 грудня 2006, 14:59

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що антинатовські настрої у Криму викликані малою поінформованістю більшості населення про альянс.

Про це він заявив на прес-конференції в суботу у Сімферополі, коментуючи результати Всекримського "народного референдуму", у ході якого 98% з тих, хто голосував, висловили незгоду з політичним курсом президента Віктора Ющенка щодо вступу країни в НАТО.

Також міністр відзначив, що в Криму найбільш активно діють "антидержавні сили, що свої кампанії проводять на антинатовську тему", навівши як приклад зрив комуністами круглого столу, що мав відбутись минулого тижня в Сімферополі в рамках інформаційної кампанії Північно-атлантичного альянсу.

Водночас, Тарасюк підтримав точку зору представника президента в Криму Геннадія Москаля щодо того, що кримські татари є чинником стримування антиукраїнських настроїв у автономії.

Крім того, глава зовнішньополітичного відомства сказав, що, відповідно до Конституції, у Криму, як і у всій країні, повинна звучати державна мова.

"Тут у Криму немає проблем з російською мовою, тут є проблема з українською мовою", - підкреслив він.

А законослухняні громадяни, на думку Тарасюка, незалежно від національності "повинні володіти українською мовою, своєю рідною, і бажано декількома іноземними".

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування