Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко бюджетом ввів нові правила війни з Януковичем?

Субота, 23 грудня 2006, 16:53

Провідні українські політологи вважають підписання бюджету-2007 тимчасовим перемир’ям між президентом і Кабінетом міністрів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром дослідження політичних цінностей.

"Це закінчення однієї із битв, але в жодному випадку не закінчення війни", - сказав директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко, відповідаючи на запитання, чи означає підписання бюджету закінчення "холодної війни" між президентом і Кабміном.

"Час від часу Віктор Ющенко змінює свою позицію політика, який полюбляє владу, на позицію державного мужа, який вчиться керувати державою", - каже, в свою чергу, президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, називаючи "непростим для нього, але мудрим з точки зору державної політики" рішення глави держави щодо підписання бюджету.

"Президент намагався у цій війні перемогти символічно, але потрапив у пастку власної відповідальності за кризу. Тому він прийняв рішення підписати бюджет, підтвердивши, що нести хрест відповідальності має уряд і коаліція", - переконаний Єрмолаєв.

Як припускає експерт, "це не закінчення війни, а скоріше пауза", яка, може бути використана "для зміни правил ведення цієї війни – переведення її у площину конкуренції за перспективу". Адже, за словами Єрмолаєва, "на війні сторони працюють на знищення", а конкуренція "передбачає можливість виживання, співіснування і навіть поєднання інтересів".

Відтак, на думку експерта, не виключено, що в 2007 році дійсно будуть складені передумови для якісно нового рівня переговорів між основними політичними гравцями.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...