Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опоненти Туркменбаші приїхали до Києва міняти газ на підтримку

Субота, 23 грудня 2006, 20:21

Представники опозиційних політичних сил Туркменістану прибули в суботу до Києва з метою заручитися підтримкою українських політиків і громадськості.

Голова опозиційної партії "Туркменістан", колишній посол Туркменії в Туреччині Нурмухаммед Ханамов у інтерв'ю РИА Новости заявив, що в разі їх приходу до влади ситуація з постачанням газу поліпшиться.

"Ми прибули до Києва невипадково, ми хочемо заявити про те, що якщо ми як опозиція прийдемо до влади, то тих неподобств, які коїлися з постачанням газу за президента Ніязова, не буде", - сказав Ханамов.

"Наша партія обрала демократичний шлях розвитку, і в цьому питанні ми просимо про сприяння український уряд", - підкреслив він.

За словами Ханамова, одним із першочергових завдань опозиціонерів є повернення до країни й активна участь "у відкритих демократичних виборах у присутності міжнародних спостерігачів".

"Ми хочемо працювати з політичними й громадськими організаціями України, щоб донести до українського народу, що у перспективі ми обіцяємо перегляд вартості газу та його гарантійне постачання, а не знущання над українським народом", - додав Ханамов.

"Гадаю, що серед громадських та політичних діячів України ми знайдемо підтримку", - підкреслив опозиціонер.

Він не виключив, що смерть Ніязова може вплинути на діючі газові домовленості, зокрема, не на користь України.

Президент Туркменістану Сапармурат Ніязов помер у четвер, його похорон призначено на неділю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування