Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці не зрозуміли, чого Ющенко хотів від бюджету

Неділя, 24 грудня 2006, 09:50

Більшість українців виявилися байдужими до перипетій бюджетного процесу в Україні.

Про це свідчать результати опитування, проведеного в період з 15 по 21 грудня 2006 року соціологічною службою Центру ім. Разумкова.

Відносна більшість - 38,2% респондентів - підтримали накладення президентом вето на закон про держбюджет на 2007 рік. Не підтримали президентське вето 19,2% опитаних, 10,0% обрали варіант "важко відповісти".

Ще 22,3% вагалися з відповіддю, оскільки недостатньо знають про держбюджет, 8,2% відповіли, що це їх мало хвилює, а 2% не знають, що таке "державний бюджет" чи що таке "накласти вето".

Серед респондентів, які підтримали президентське вето, 89,6% пояснюють необхідність його накладення недостатньою якістю бюджету-2007, і лише 4,2% - бажанням президента завдати шкоди уряду й антикризовій коаліції у парламенті.

Водночас 64,2% тих, хто не підтримав дії президента, частіше пояснюють ветування бюджету бажанням президента завдати шкоди уряду й антикризовій коаліції.

Підтримку президентського вето на закон про держбюджет-2007 частіше висловлювали жителі західного, центрального і східного регіонів України, тоді як жителі південних регіонів здебільшого не підтримали президентського вето.

Опитування проводилося у всіх областях, у Києві й Криму серед респондентів старших 18 років.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування