Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підписав бюджет, щоб на Януковича обрушився гнів

Понеділок, 25 грудня 2006, 10:56

Політолог, директор центру "Український барометр" Віктор Небоженко сумнівається, що президент Віктор Ющенко підписав держбюджет на 2007 рік в обмін на якісь домовленості з коаліцією.

"У меншій мірі можна говорити про домовленості Ющенка з коаліцією з приводу кадрів та інших питань тому, що ні та, ні інша сторона не мають гарантій і не вірять один одному", – сказав Небоженко УНІАН, відзначивши, що в такій ситуації домовитися неможливо.

У той же час він відзначив, що якщо президент і коаліція навчилися домовлятися – це було б колосальним проривом української політики, але це малоймовірно.

На його думку, Ющенко підписав бюджет, будучи упевненим, що він "не відбудеться".

Зокрема, ситуація з ЖКГ, інфляція, недоодержання коштів через податкову систему сильно вдарять по авторитету коаліції, незважаючи на те, що частина відповідальності ляже на главу держави.

Небоженко також підкреслив, що ніхто не може сказати сьогодні, який ефект для суспільства буде мати погіршення соціального стану.

Крім цього, він переконаний, що коаліція не буде вносити зміни в бюджет за результатами першого кварталу.

"Коаліція цю обіцянку не виконає. У цій коаліції настільки різні суб'єкти, що нікому й у голову не прийде брати на себе відповідальність за якісь справи", – сказав експерт.

Він відзначив, що в такій ситуації кожна з груп коаліції може обвинувачувати іншу в невиконанні обіцянок.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування