Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович перевіряв Медведчука по підвалах і горищах

Понеділок, 25 грудня 2006, 11:38

Центральна виборча комісія оскаржить рішення Печерського райсуду Києва на позов СДПУ(о) щодо бездіяльності ЦВК в питанні проведення референдуму про членство України в НАТО.

Про це заявив голова ЦВК Ярослав Давидович у інтерв'ю журналу "Фокус", повідомляє УНІАН.

"13 грудня з'являється рішення Печерського райсуду, де нас звинувачують у бездіяльності. Коли ми його отримали, то побачили: в ньому фігурують вже недіючі норми закону про ЦВК", - розповів Давидович.

За його словами, "суд використовує норми закону в редакції 1997 року, в той час, коли вже діють норми 2004 року": "Зрозуміло, ми збиралися оскаржувати таке неграмотне рішення в Апеляційному суді Києва, але суддя Печерського суду призначила судове засідання для "виправлення друкарських похибок" в рішенні...".

"Але ми все одно будемо оскаржувати звинувачення у бездіяльності, оскільки ЦВК все літо працювала над перевіркою підписів і працює над цим зараз", - додав Давидович.

Голова ЦВК нагадав, що СДПУ(о) організувала створення ініціативних груп з проведення референдуму в листопаді 2005 року. За його словами, до 6 березня 2006 року (кінцевий строк передачі ініціативними групами підписів на підтримку референдуму) 104 ініціативні групи подали понад 4 млн. 600 тис. підписів громадян.

"Підписні листи вони здали в органи місцевої влади, а підсумкові протоколи і акти передачі було направлено до ЦВК. До 10 квітня ми повинні були закінчити роботу щодо розгляду цих матеріалів. Але пригадайте той час...", - сказав Давидович.

"Ми що, повинні були зупинити роботу з підготовки виборів і зосередити зусилля на перевірці підписів? Виходячи з логіки права і елементарної доцільності, ЦВК в першу чергу зайнялася підготовкою парламентських і місцевих виборів", - наголосив він.

Давидович також повідомив, що ЦВК перевірила близько 40% підписів та виявила при цьому безліч недоліків: "Інколи доводилося шукати протоколи по горищах і підвалах. При перевірці виявляли й ознаки фальсифікацій підписів".

"З цього приводу були звернення до правоохоронних органів, де на сьогодні порушено 28 кримінальних справ. Кілька із них розглядає Генпрокуратура, решта – розглядаються на місцях. Поки по жодній справі рішень немає, всі вони в роботі. Це також одна із причин того, що ми не можемо визначити результати збору підписів", - сказав голова ЦВК.

Як відомо, 11 грудня Печерський райсуд Києва зобов'язав ЦВК підбити підсумки збору підписів громадян під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО і ЄЕП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...