Ющенко і Мороз отримають квоту на керівництво телебаченням

Понеділок, 25 грудня 2006, 17:32

Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при президенті розробила принципи запровадження стандартів суспільного мовлення.

Згідно з ними, головною відмінністю суспільного мовлення від державного є його незалежність від органів влади та діяльність в інтересах усього суспільства.

Суспільне мовлення має бути створено замість державного мовлення та на його базі, повідомляє прес-служба Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Також у повідомленні зазначається, що телерадіоорганізації, засновані на державній формі власності, можуть існувати лише у форматі суспільного мовлення.

Згідно із затвердженими принципами, на каналі суспільного мовлення обов’язково має бути сформований колегіальний орган управління, який повинен мати компетенцію щодо призначення і звільнення керівників суспільних мовників.

Згідно з принципом, у формуванні колегіального органу має бути передбачена участь президента, парламенту та громадських організацій.

Самі ж суспільні мовники мають подавати щорічний звіт громадськості, а також президенту та Верховній Раді.

Незалежність та цілі діяльності суспільних мовників повинні бути закріплені на рівні закону, зазначається у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування