Заступник Івченка купив 6 облгазів у соратника Литвина

Понеділок, 25 грудня 2006, 18:07

Колишній заступник голови національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Олег Бахматюк нещодавно придбав великі пакети акцій "Закарпаттягаз", "Волиньгаз", "Львівгаз", "Івано-Франківськгаз", "Чернівцігаз" і "Чернігівгаз" у депутата Верховної Ради минулого скликання Ігоря Єремєєва.

Так стверджує міністр палива й енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю тижневику "Бізнес".

"Реальним хазяїном цих облгазів, наскільки мені відомо, є колишній заступник голови НАК "Нафтогаз України" Олег Бахматюк, який нещодавно викупив пакети акцій облгазів в Ігоря Єремєєва", - сказав міністр.

Голова наглядової ради "Закарпаттягаз" Любомир Шершун у понеділок не підтвердив, але і не спростував агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію.

Раніше він заявляв, що швейцарський газотрейдер RosUkrEnergo, монополіст із постачання газу в Україну, протиправними методами намагається одержати контроль над цими шістьма облгазами.

В інтерв'ю "Бізнесу" Бойко підтвердив зацікавленість RosUkrEnergo у придбанні облгазів в Україні і її спроби придбати акції облгазів на вторинному ринку. Він також повідомив, що свої пропозиції про придбання цих шести облгазів направляла і російська компанія "Ренова".

У той же час міністр підкреслив, що нинішній конфлікт із цими шістьма облгазами викликаний порушенням ними своїх зобов'язань, у тому числі і фінансових, перед "Газом України" - дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України".

За його словами, облгази викупили призначений для населення газ і продали його промисловості.

"У сформованій ситуації "Газ України" не чинить тиску, а вимагає відновити справедливість у фінансових операціях. Якщо керівництво облгазів закриє питання з газом, який призначався для населення, то проблем не буде", - заявив Бойко.

Однак міністр прогнозує інший варіант розвитку конфлікту - судові розгляди, ініційовані облгазами.

На його думку, у такій ситуації "Газу України" доведеться шукати нових постачальників газу для населення в цих шести областях і, можливо, буде створено нову компанію-оператора газо-розподільчих мереж.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування