Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук вирішив скаржитися Європі

Понеділок, 25 грудня 2006, 20:01

Члени ініціативних груп по збору підписів за проведення референдуму про членство України в НАТО й ЄЕП звернулися до ОБСЄ і ПАРЄ з проханням вплинути на українську владу з метою проведення референдуму в 2007 році.

Про це заявив представник ініціативної групи Полтавської області Володимир Голуб на прес-конференції в понеділок.

За його словами, з листопада 2005 по лютий 2006 року ЦВК зареєстрував 109 ініціативних груп всеукраїнського референдуму, 104 з яких до 5 березня поточного року подали в ЦВК відповідні документи.

Разом з тим, за словами Голуба, незважаючи на те, що відповідно до українського законодавства протокол перевірки підписів має бути складений протягом 1 місяця з дня подачі відповідних документів, ЦВК дотепер не зробила цього.

"Гальмо це робиться штучним шляхом", - заявив він, додавши, що сама ЦВК затримку з оприлюдненням результатів збору підписів пояснює необхідністю перевірок поданих документів.

"Ми дійсно будемо подавати позови в судові інстанції", - відзначив Голуб.

Учасники прес-конференції також закликали президента Віктора Ющенка і ЦВК дотримуватися Конституції і забезпечити права громадян на волевиявлення на всеукраїнському референдумі.

Члени ініціативних груп також звернулися з відкритим листом до ОБСЄ і ПАРЄ з пропозицією вжити заходів по припиненню порушення зазначених прав.

"Ми переконані, що авторитет і вплив ОБСЄ і ПАРЄ дозволять змусити українську владу якнайшвидше виконати міжнародні зобов'язання і вимоги національного законодавства і провести в 2007 році всеукраїнський референдум щодо вищевказаних питань", - говориться в листі.

Як повідомлялося, збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму, ініційований СДПУ(о), проходив з жовтня 2005-го по березень 2006 року.

Як відзначають у СДПУ(о), 4 мільйони 664 тисячі 902 громадянина України поставили свої підписи за проведення референдуму.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування