Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ВІДПРАЦЬОВУЄ НОВУ ВЕРСІЮ УБИВСТВА ГОНГАДЗЕ, ДЕ КУЧМА НЕ ГОЛОВНИЙ

Вівторок, 26 грудня 2006, 11:26

Плівки екс-майора держохорони Миколи Мельниченка мають вагоме значення в розкритті "справи Гонгадзе" при розслідуванні версії про спробу дискредитації колишнього президента України Леоніда Кучми й екс-міністра МВС Юрія Кравченка.

Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"По одній з версій, убивство Гонгадзе готувалося заздалегідь з метою політичної дискредитації Кучми і можливого його наступника - міністра внутрішніх справ Кравченка. Мета - деморалізувати президента і змусити його піти у відставку, не допустивши обрання на цю посаду лояльного до Кучми спадкоємця", - сказав Кузьмін.

"І в цьому зв'язку плівки Мельниченка мають колосальне значення", - відзначив заступник генпрокурора.

За твердженням заступника генпрокурора, відпрацьовування слідством версій, відмінних від усім відомої "Кучма - замовник, Кравченко - організатор, Пукач - виконавець, наштовхується на серйозну протидію окремих політичних сил".

Також Кузьмін висловив здивування з приводу того факту, що Мельниченко дотепер не передав слідству ні оригінали плівок, ні сам пристрій, за допомогою якого вівся запис.

"Боюсь, що буде виявлено факт незаконної установки стаціонарного устаткування для прослуховування у кабінеті Кучми, і з'являться питання до самого Мельниченка?", - сказав він.

Він також додав, що виключив зі складу слідчої групи двох слідчих, які очолювали роботу з цієї справи.

"Розслідування справи сьогодні проводить досвідчений слідчий Харченко. Ні для кого не секрет, що в справі допущена відверта тяганина, не всі слідчі версії були висунуті вчасно", - відзначив Кузьмін.

"Занадто багато людей приховують правду, великі сили задіяні, щоб не дати слідству розкрити цей злочин і відповісти на запитання, що ж відбулося насправді", - резюмував заступник генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування