Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Не встигла Генпрокуратура розшифрувати передсмертну записку Кравченка, як зник блокнот

Вівторок, 26 грудня 2006, 12:11

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляє, що місце виявлення передсмертної записки екс-голови МВС Юрія Кравченка викликає сумнів у тому, що його смерть була самогубством.

"Сьогодні встановлюється, куди зник блокнот, з якого був вирваний листок для написання передсмертної записки, де знаходиться ручка, якою виконаний її текст. Та й місце виявлення записки (за поясом спортивних штанів) викликає сумнів у тому, що це було самогубство", - повідомив Кузьмін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами заступника генпрокурора, у слідства багато запитань, які не дозволяють однозначно сказати, була смерть Кравченка злочином або самогубством.

Він зазначив, що на даний момент проводиться низка експертиз, деякі з них уже виконані, деякі у провадженні.

"Ухвалювати остаточне рішення буде можливим тільки після проведення всіх необхідних слідчих дій", - сказав Кузьмін.

Разом з тим заступник генпрокурора підкреслив:

"Те, що Кравченко був одним із найінформованіших свідків у "справі Гонгадзе", можливо і вкоротило йому життя".

Як відомо, Кравченко був знайдений мертвим у своєму будинку 4 березня 2005 р. У цей день його повинні були допитати в Генпрокуратурі у справі про вбивство Гонгадзе.

Опергрупа зафіксувала два наскрізних вогнепальних поранення: перше - вхідний отвір на підборідді і вихідний у верхній щелепі, друге - вхідний отвір у правій скроні і вихідний в лівій частині голови. На підлозі був виявлений пістолет марки "Беретта", зареєстрований на ім'я екс-міністра.

При цьому і прокуратура і СБУ погодилися, що це було самогубство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...