Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Продовжується викриття Івченка, який платив мільйони банкрутам

Вівторок, 26 грудня 2006, 12:49

"Нафтогаз України" у 2005 і І півріччі 2006 року витратив 16,9 млн.грн. на авіаперевезення чартерними рейсами.

Про це у вівторок на прес-конференції, повідомила перший заступник голови Головного контрольно-ревізійного управління Наталя Рубан.

Рубан уточнила, що в грудні 2005-січні 2006 року без оформлення керівництвом НАК "Нафтогаз України" документів на відрядження було сплачено 368 тис.грн. за чартерні рейси до Львова й Івано-Франківська.

Причому рейси виконувалися у вихідні й у період різдвяних свят, що "ставить під сумнів їх використання в службових цілях".

Крім того, у ході перевірки ГоловКРУ прийшло до висновку, що "Нафтогаз" разом з дочірніми підприємствами систематично робив витрати по сумнівних операціях, у результаті здійснення яких губилися активи і збільшувалися борги підприємства.

Таких операцій за звітний період проведено як мінімум на 500 млн.грн.

Так, за словами Рубан, НАК "Нафтогаз" нібито одержав на 32,8 млн.грн. юридичних послуг від ТОВ "Юридична фірма "Апріорі", що є банкрутом.

ДК "Газ України" сплатила 11 млн.грн. і 1,8 млн.грн. за виконання комунікаційного аудиту ТОВ "Київська комунікаційна група", що, у свою чергу, тільки аналізувала інформацію з інтернет-видань.

У той же час, ДК "Укртрансгаз" у березні цього року за 35,7 млн.грн. придбала нежилі приміщення у фізичної особи, що за місяць до цього купила їх усього за 1,1 млн.грн., тобто, було переплачено 34,6 млн.грн. державних коштів.

Крім того, керівниками ДП "Газ-тепло" була впроваджена схема надання в оренду підприємству власних автомобілів.

Протягом 2005 і І півріччя 2006 року компанією було сплачено 395 тис.грн. за оренду автомобілів посадовим особам, що "виступали користувачами послуг власних авто".

Рубан підкреслила, що НАК "Нафтогаз України" по операціях, проведених включно до 2005 року з векселями, емітованими ліквідованою в 2003 році комерційною структурою, фактично загублені активи на суму 60,5 млн.грн.

Про результати перевірок ГлавКРУ повідомило Кабінету міністрів, Мінпаливенерго і голові правління НАК "Нафтогаз України".

На даний момент готується передача всіх матеріалів у Генпрокуратуру, яка, до слова, у ході перевірки порушила 9 кримінальних справ.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування