Заступник Медведька стверджує, що клан Ющенків "наїхав" на бізнес Щербаня

Вівторок, 26 грудня 2006, 13:24

Потерпілі у кримінальній справі, у якій фігурує як підозрюваний екс-голова Сумської облдержадміністрації Володимир Щербань, відмовляються від раніше даних ними свідчень, заявляє заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Особи, визнані потерпілими у справі на очних ставках стали заперечувати дані раніше свідчення, які викривають його у вчиненні злочинів. При цьому кажуть, що свідчення раніше давали під тиском співробітників правоохоронних органів", - сказав Кузьмін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, один зі свідків, за твердженням заступника генпрокурора, дав свідчення про те, що напередодні порушення цієї кримінальної справи у свідка відбулася розмова з братом президента Петром Ющенком.

"У цій розмові брат президента попросив цього свідка - народного депутата України - переконати Володимира Щербаня продати Ющенку весь бізнес на Сумщині. Була організована зустріч із Щербанем за місцем проживання депутата. Після того, як Щербань відмовився це зробити за запропоновану йому сміховинну суму, йому було обіцяно, що все в нього буде відібрано безкоштовно, а сам Щербань сяде на тюремні нари", - розповів заступник генпрокурора.

Також Кузьмін повідомив, що Щербань регулярно ходить на допити і на даний момент у нього процесуальний статус підозрюваного в даній справі.

Як відомо, Генпрокуратура розслідує справи, у яких Щербань виступає в якості підозрюваного у перешкоджанні здійсненню виборчого права, що вплинуло на результати виборів; здирництві, що заподіяло майновий збиток в особливо великих розмірах; ухилянні від сплати податків, зборів та інших платежів; перевищенні влади або службових повноважень.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування