Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський перевів стрілки у скандалі з прослушкою з Деркача на Губського

Вівторок, 26 грудня 2006, 13:59

Депутат Київради Михайло Бродський підозрює члена БЮТ Богдана Губського у замовленні скандалу з прослуховуванням його розмов та опублікуванням їх розшифровок в інтернеті.

"Скандал потрібен Губському, щоб зірвати високоймовірне рішення політради "Батьківщини" про позбавлення Богдана статусу заступника голови партії. З цією метою він марно намагається дискредитувати прибічників такого рішення", - сказав Бродський, повідомляє його прес-служба.

У прес-релізі також сказано, що прес-служба відкликає абзац із свого попереднього повідомлення, в якому містяться звинувачення на адресу Андрія Деркача, і приносить останньому вибачення.

Раніше Бродський заявляв, що його телефонні розмови з низкою українських політиків прослуховують, а потім оприлюднюють в інтернеті.

"В Україні і донині відбуваються прослуховування телефонних розмов представників політичної та ділової еліти", - сказав Бродський.

"Я не знаю, чи прослушкою займається безпосередньо СБУ, потім перепродуючи інформацію, чи втаємничені комерційні структури, але керівництво Служби безпеки повинно нести відповідальність за бездіяльність спецслужб в дотриманні конституційного права громадян на збереження таємниці їх спілкування", — додав депутат.

При цьому він визнав автентичність підслуханих розмов, зазначивши, що частина бесід була відредагована, "зникли згадки про деяких бізнес-політиків, які, судячи з усього, і виступили замовниками "скандалу".

Водночас Бродський наголошує, що жодна із озвучених телефонних розмов не дискредитує його як політика, "тоді як оприлюднення більшості розмов "режисерів" цього прослуховування само по собі може служити компроматом".

"Я поки утримаюся від озвучення конкретних прізвищ, натомість я їм пообіцяю адекватну відповідь — їхні розмови для суспільства будуть значно цікавішими, ніж мої. Деякі політики щось роблячи, не попереджають суперників, інші — попереджаючи — нічого не роблять. А я — попереджаю і зроблю", - сказав він.

При цьому Бродський висловив подив поведінкою "помаранчевого демократа" Андрія Деркача, "ЗМІ якого взяли безпосередню участь у роздмухуванні цього "скандалу".

"Невже керівникові "Енергоатому" більше нічим зайнятися? Якщо він так вболіває за долю української демократії, то нехай опублікує у своїх Інтернет-виданнях плівки Мельниченка, і вся країна ще раз собі нагадає, яку роль сім'я Деркачів зіграла у збереженні режиму Кучми та у зникненні Георгія Гонгадзе", - сказав він.

"Наостанок Михайло Бродський привітав усіх політиків, причетних до оприлюднення його телефонних розмов, з Новим роком, і пообіцяв, що рік Свині виявиться для них надзвичайно веселим і буде сповнений для них усіляких несподіванок", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Раніше в інтернеті з’явилися розшифровки розмов Бродського з низкою політиків, зокрема, з Миколою Томенком, Миколою Мартиненком, Олександром Абдуліним, в яких вони обговорювали ситуацію у Київраді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування