Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович запропонував Азербайджану покористуватися українською трубою

Вівторок, 26 грудня 2006, 14:49

Україна пропонує Азербайджану послуги з транспортування каспійської нафти в Європу.

Про це повідомила прес-служба Кабміну з посиланням на заяву прем'єра Віктора Януковича під час зустрічі з прем'єром Азербайджану Артуром Расізаде в Баку.

"Україна зацікавлена в організації поставок легкої каспійської нафти за маршрутом "Баку-Супса-Одеса-Європа" і в участі в цьому проекті азербайджанських компаній", - цитує Януковича прес-служба.

Прем'єр також заявив, що Україна може гарантувати збереження якості легкої нафти, що транспортується, при використанні нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк".

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко, коментуючи журналістам візит української делегації на чолі з Януковичем до Азербайджану, відзначив, що ця країна щорічно нарощує обсяги видобутку нафти на 6-7 млн. тонн і має потребу в додаткових шляхах транспортування в Європу.

За словами Бойка, міжнародний консорціум, який планується створити для наповнення нафтою й експлуатації "Одеса-Броди", буде неповним, якщо в ньому не буде присутній Азербайджан зі своїми запасами нафти.

Він також зазначив, що за умови створення консорціуму "Одеса-Броди" може запрацювати в прямому напрямку вже через 2 роки.

"Ми вважаємо, що через 2-3 роки після заповнення нафтопроводу "Баку-Тбілісі-Джейхан", "Одеса-Броди" може бути заповнений за рахунок Азербайджану, тобто 6-7 млн. тонн щорічно, на які збільшується видобуток нафти в Азербайджані", - сказав Бойко, повідомляють Українські новини.

Говорячи про вигоду України від початку експлуатації "Одеса-Броди" у прямому напрямку, Бойко відзначив, що зараз Україна від транзиту нафти заробляє 300 млн. доларів на рік і додатковий маршрут транспортування нафти дозволить додати до цієї суми ще як мінімум 50 млн. доларів щорічно.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування