Азарову не подобається дискусія "сам дурень"

Вівторок, 26 грудня 2006, 15:18

Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє про відсутність в опозиційних сил достатніх аргументів для конструктивної дискусії про бюджет на 2007 рік.

Про це Азаров заявив на прес-конференції у вівторок.

"Уся дискусія, що велася навколо бюджету, велася насправді навколо політики, яку проводить уряд. За 4 місяці ми підготували країну до якісно нового етапу розвитку, інвестиційно-інноваційного", - заявив віце-прем'єр.

"Зрозуміло, опозиція не змогла не дорікнути уряду тим, що він збирається розкрадати кошти, красти. Що ще опозиція може сказати? Була би опозиція розумною, конструктивною, вона б, напевно, сказала нам: не треба на авіабудування витрачати кошти, а треба витрачати кошти, наприклад, на якісь програми в області інформатизації, показала б ці програми", - відзначив він.

"А так дискусія звелася до базарного рівня, типу того, що ти сам дурень. Уряд принципово відмовилося вести дискусію на такому рівні, і ми не вступали в полеміку, не полемізували з так званою опозицією", - заявив Азаров.

Водночас, за його словами, професійнішою була позиція президента.

"Президент урядові висунув серйозні претензії, що ми не забезпечуємо соціальну наповненість нашої політики. Це набагато більш серйозний докір, ніж той, котрий пред'являла нам опозиція", - заявив Азаров.

"Думаю, ми зрештою ухвалили компромісне рішення... що Україна все-таки залишається в ідеології інвестиційно-інноваційного розвитку, і саме за рахунок ресурсів, створюваних в економіці, ми будемо підвищувати рівень соціального забезпечення наших людей", - сказав Азаров.

За словами Азарова, він уже дав указівки Міністерству фінансів і Міністерству економіки з приводу  розробки "усіх необхідних документів по переходу на ті параметри соціального розвитку, що закладені у відомій постанові Верховної Ради".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування