Симоненко зібрався в новому році усіх захищати

Вівторок, 26 грудня 2006, 16:29

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що у 2007 році українська влада має розв’язати проблеми захисту українського товаровиробника і підсилити соціальний захист громадян.

Про це Симоненко сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", аналізуючи підсумки 2006 року і перспективи 2007 року.

За його словами, говорячи про рік, що минає, необхідно відзначити, що Україна знаходиться на шляху переходу від авторитарної влади до парламентської демократії.

"Однак, цей перехід супроводжується боротьбою насамперед фінансово-промислових угруповань за посилення своїх позицій і з цією метою починаються спроби дискредитації політичної реформи і її скасування", - сказав Симоненко.

На його думку, не дивлячись на "серйозні прорахунки в зовнішній політиці" Україна усе-таки вийшла на поліпшення взаємодії з Росією і визнання з боку Заходу "переформатування влади" на основі політреформи.

Симоненко відзначив, що після парламентських виборів 2006 року у Верховній Раді переважну більшість склали представники великого капіталу.

Разом з тим, у цій ситуації, на його думку, перехід до політичної відповідальності, яку на себе взяла парламентська коаліція, дозволив сформулювати угоду про створення коаліції на основі загальнонаціональних інтересів.

"Я вважаю, що ці основні напрямки можна віднести до певної міри до позитивів у змінах внутрішньої і зовнішньополітичної ситуації", - сказав Симоненко.

Говорячи про негативні результати 2006 року, лідер КПУ відніс до них невдачі в поліпшенні життєвого рівня громадян, у рішенні питань безробіття, підвищення зарплат, встановлення обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. На його думку, ці питання повинні вирішуватися в наступному році.

Симоненко підкреслив, що з 1 січня нового року необхідно буде займатися розробкою нових підходів у захисті національного товаровиробника і внутрішнього ринку, у зв'язку з вступом України у Всесвітню торговельну організацію.

Крім того, він вважає за необхідне вирішувати проблеми, зв'язані з техногенними погрозами. Оскільки зношеність основних фондів "може призвести до втрати багатьох робочих місць".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування