Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак пообіцяв розглянути тарифи Черновецького

Вівторок, 26 грудня 2006, 17:17

Віце-прем'єр, міністр ЖКГ Володимир Рибак заявляє, що в січні будуть запрошені фахівці для вивчення формування цін на житлово-комунальні послуги.

Про це Рибак сказав під час інтернет-конференції на сайті Кабміну у вівторок.

"Ми в січні запропонуємо систему держконтролю, узгодження, ми залучимо фахівців з енергоутворення, переглянути, як формуються ці ціни", - заявив він.

"Ми не маємо права перекладати проблеми ЖКГ на плечі людей з низькою пенсією і зарплатою. Таку задачу ставить нам прем'єр Віктор Федорович", - додав він.

Рибак також сказав, що "тарифи мають формуватися у зв'язку з поверховістю" і іншими показниками. "Безкоштовно сьогодні ніхто не дасть ні газ, ні електроенергію", - додав він.

Міністр також підкреслив, що були передбачені субсидії, і набагато вище, ніж у 2006 році, щоб кожній людині зробити допомогу - і в Києві, і в інших містах.

"Задача місцевого самоврядування - не вимагати зайвих довідок, не перетворювати субсидування в принизливу процедуру. Я хочу проїхати після нового року, подивитися ці ЖКХ", - сказав Рибак.

Відповідаючи на прохання довести обґрунтованість збільшення тарифів у Києві, Рибак сказав:

"Скоріше, працівникам ЖКГ потрібно доводити. Тому що ті, хто нас обслуговує - одержують 600-700 грн. - вони не можуть працювати нормально на ці гроші. Тим більше, що в нас середня зарплата в Києві - 806 грн. Ми просто не знайдемо людей! Потрібно підняти їм зарплату, щоб люди могли годувати родини".

"Для того, щоб підвищувати тарифи, потрібно розповідати правду, працювати зі ЗМІ, щоб кожен мешканець знав - я говорю про прозорість при формуванні тарифів. Закритість викликає критику, і зовсім справедливо", - сказав він.

"Звичайно, коли ціни підвищують у три рази - це викликало справедливий шок у киян. І тепер у керівників міста Києва стоїть задача - вони створили комісію, потрібно розглянути групи будинків", - додав Рибак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...