За рік суд у справі Гонгадзе допитав тільки половину свідків

Вівторок, 26 грудня 2006, 17:31

Апеляційний суд Києва завершив перший рік слухань - 2006 рік - за звинуваченням виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомила журналістам представник інтересів у суді потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, з початку розгляду справи по суті (9 січня 2006 року) суд допитав трьох обвинувачуваних у справі, одну потерпілу (Мирославу Гонгадзе), 24 свідка, 3 з яких є співробітниками правоохоронних органів.

Міліціонерів суд допитав у закритому режимі.

Також суд за перший рік слухання справи у відкритому режимі досліджував свідчення ще одного свідка (у даний час покійного) Володимира Шушка, який разом зі своїм сином Сергієм 3 листопада 2000 року знайшов у Таращанському лісі тіло, яке нібито належить Гонгадзе.

Також як свідків суд допитав друзів і колег Гонгадзе - Олену Притулу, Лаврентія Малазонію, Костянтина Аланію, Людмилу Добровольську.

Крім того, свідчення у суді дав судмедексперт Таращанського моргу Ігор Воротинцев.

Також суд за цей час вивчив кілька томів документів і матеріалів ЗМІ, які стосуються кримінальної справи.

Крім того, за цей рік підсудний Микола Протасов відмовився від послуг адвоката Леоніда Ладана, звернувшись за допомогою до адвоката Віктора Чевгуза. Водночас потерпіла у справі - мати журналіста Леся Гонгадзе розірвала договір про надання адвокатських послуг з адвокатом Андрієм Федуром.

Леся Гонгадзе з початку слухань двічі з’являлася у залі судових засідань, відмовившись надалі від участі в судовому процесі, оскільки вважає його "фарсом".

Теличенко також повідомила, що наступне слухання справи відбудеться 10 січня о 10.30 і буде проходити в закритому режимі, тому що "є ще свідки, яких є необхідність допитати без участі громадськості і преси".

Усього ж, нагадала вона, у списку свідків у справі значиться 47 прізвищ. Водночас, як відзначила Теличенко, представники потерпілої сторони планують клопотати на певних стадіях судового слідства про допит додаткових свідків.

"Будуть ще кілька співробітників правоохоронних органів (колишні або нинішніх) і інші особи, яких я не хочу передчасно називати", - сказала вона.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування