Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Які будинки зносити Кабмін вирішить до літа

Вівторок, 26 грудня 2006, 17:59

"Хрущовки" необхідно зносити, у той же час будинки, побудовані в 60-70-х роках XX сторіччя, можна реконструювати.

Про це заявив міністр будівництва Володимир Рибак в ході інтернет-конференції у вівторок.

"Я цілком солідарний з тим, що "хрущовки" потрібно зносити! Це житло післявоєнного будівництва, яке вже відслужило свій термін. Тільки мені, крім бажання, потрібно давати зобов'язання, і за них відповідати, я ж не прийшов на один день. Що стосується будинків, у тому числі "хрущовок", - вони відслужили свій термін, коли вони відслужили більше 60%", - сказав Рибак.

"Будинки 60-70-х цілком підлягають реконструкції, ремонту, і вони можуть ще існувати, якщо ви подивитеся, наприклад, Вінницька область. Там працюють, вивчають, і йдуть на реконструкцію з урахуванням інтересів жителів. Ми говорили з донецьким мером Лук'янченком: вони збираються у 2007 побудувати нові будинки, і почати знос старих будинків", - додав міністр.

Міністр повідомив, що з нового року місцевому керівництву поставлена вимога зробити ревізію житлового фонду.

Зокрема, у першому півріччі 2007 року повинно бути ухвалене рішення - зарезервувати ділянки, на яких будуть будуватися нові будинки замість старих.

"Планується редакція нового Житлового кодексу. Без цього про реформування житла говорити нічого у найближчі 10 років. Ми закладемо Житловий кодекс. Ми плануємо залучення інвесторів, їх потрібно зацікавити. На яких умовах їм будуть виділяти ділянки? Усе повинно робитися, щоб жителям проекти сподобалися, щоб вони жили краще, ніж живуть сьогодні", - сказав Рибак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування