Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко заявляє про шантаж і розповідає, скільки коштують судді КС

Вівторок, 26 грудня 2006, 19:02

Лідер Компартії Петро Симоненко називає політичним шантажем спроби скасувати конституційну реформу.

"На мій погляд, йде політичний шантаж і в боротьбі між інтересами фінансово-політичних груп, що може привести до того, що за столом переговорів вони домовляться між собою про розподіл власності, сфер впливу і джерел своїх доходів", - сказав Симоненко.

За його словами, у руках президента "слухняний Конституційний суд", йому підконтрольні як мінімум 12 суддів КС, що були обрані за квотою глави держави, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні вже багато депутатів знають, що ставки доходять до 5 млн. дол. суддям КС для вирішення цього питання (скасування політреформи)", - відзначив Симоненко.

За словами лідера КПУ, причина скасування конституційної реформи - "не її змістовна сторона, а процесуальна - за яких умов приймалися зміни в Конституцію, і в якому пакеті голосувалися".

Симоненко зазначив, що "рівень цинізму тих, хто шукає в КС відповідь на це питання, говорить про те, що це не боротьба за чистоту конституційного процесу, а боротьба за владу".

При цьому, за його словами, ці ж політичні сили під час ухвалення рішення про внесення змін в Основний закон наполягали на пакетному голосуванні по цьому питанню і по питанню про проведення третього туру президентських виборів.

"Дострокові вибори тільки тоді принесуть користь, коли вони будуть об'єктивно відображати те, що відбувається в суспільстві", - наголосив Симоненко.

За його словами, сьогодні 90% суспільства живе бідно, а 10% - дуже багато і якщо дострокові вибори дали б можливість представити в парламенті в такій же пропорції депутатів, що відображають інтереси незаможного населення, тоді парламент висловлював би інтереси всього суспільства.

При цьому Симоненко додав, що "такі процеси ведуть до збільшення внутрішнього розколу в українському суспільстві".

"У даній ситуації розмови про дострокові вибори ведуться тільки для того, щоб переділити від одного клану іншому владу і не більше. Народ України буде від цього тільки страждати", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...