Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма бажає тримати булаву так, щоб можна було вийти на люди

Вівторок, 26 грудня 2006, 19:15

Екс-президент Леонід Кучма побажав нинішній владі в наступному році бути більш відповідальною.

"Побажання, щоб влада була відповідальною владою", - сказав він під час відзначення 3-річчя свого президентського фонду "Україна", повідомляє УНІАН.

За словами екс-президента, якщо створена коаліція, якщо їй дали "кермо правління", то разом із створеним нею урядом та разом з президентом вона повинна відповідати за країну.

Водночас Кучма заявив, що треба припинити розмови про конституційну реформу: "Я переконаний, що Конституція працює так, як не працювала попередня".

При цьому він підкреслив, що в сьогоднішньому парламенті і комуністи, і соціалісти голосують за такі законодавчі акти, як закони по СОТ, по комунальних послугах, по бюджету.

"Вони ж ніколи в своєму житті не голосували за бюджет – за всі роки незалежності! А сьогодні голосують. Чому?", - запитав Кучма.

"Головне досягнення цієї Конституції, головне завдання, яке я бачу перед цією Конституцією: ця коаліція сьогодні, і ті ж комуністи, і соціалісти, разом із своїм урядом відповідають перед країною разом із своїми партіями. Бо взяли булаву – тримайте її так, щоб було з чим вийти до людей", - наголосив він.

Українському народу екс-президент побажав політичної стабільності, додавши: "Бо якщо цього не буде, а деякі політичні сили вже закликають до революції, не можна побажати ні добра, ні здоров'я, ні благополуччя, нічого".

Говорячи про рік, що минає, Кучма заявив, що не хотів би повторення такого року в державному і політичному плані: "Бо те, що відбувалося – воно не дало честі країні в цілому, не дало честі нашому керівництву, не дало честі взагалі всьому політичному бомонду".

На його переконання, такої "свари, яка була протягом цього року" не було ніде, "ми – виняток".

Зауваживши, що якісь політичні протиріччя були і в інших країнах, наприклад, в Угорщині, екс-президент заявив:

"Але коли нема порозуміння між елітами, коли ми весь час штовхаємося в об'єднану Європу, а самі об'єднатися всередині України не можемо - то скажіть, будь ласка, як Європа на нас буде дивитися?".

"Чи можна брати таку країну, яка всередині порядку не може навести, і яка в себе не вирішила стратегічні плани і дії в цілому – всієї влади?", - запитав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування