Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст похвалив себе за те, через що йому влетіло від Європи

Середа, 27 грудня 2006, 10:44

Міністр юстиції Олександр Лавринович розцінює виконання Україною рішень Європейського суду по правах людини на належному рівні.

"Я розцінюю (виконання рішень суду) як таке, котре може вважатися на належному рівні і бути навіть прикладом для окремих інших країн", - сказав Лавринович, повідомляють "Українські новини".

Він повідомив, що протягом 2006 року 172 рішення Європейського суду отримали статус остаточних і відповідно до цих рішень протягом року були виплачені відшкодування по 159 таких рішеннях.

"159 рішень закриті в цьому плані", - підкреслив Лавринович.

Україна виплатила у 2006 році відповідно до рішень Європейського суду близько 2 мільйонів 876 тисяч гривень.

За словами міністра, були рішення, які передбачали заходи індивідуального характеру у вигляді виплати грошових сум, що були визначені національними судами.

Відповідно до їх рішень виплачені відшкодування на суму понад 5,5 мільйонів гривень.

"Зараз у нас у роботі залишилося 13 рішень, які будуть виконані в абсолютно точний термін, установлений Європейським судом у правах людини", - відзначив Лавринович.

Наприкінці листопада Верховна Рада відмовилася підсилити парламентський контроль за виконанням рішень Європейського суду по правах людини щодо громадян України.

Кількість справ, розглянутих Європейським судом по правах людини щодо громадян України, росте з кожним роком.

У 2002 році було винесено 1 рішення Європейського суду по правах людини проти України, у 2003 - 6, у 2004 - 13, у 2005 - 120.

Новости Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування