ЯНУКОВИЧ ВИКОНАЄ ПРОХАННЯ ЮЩЕНКА ЛИШЕ НАВЕСНІ

Середа, 27 грудня 2006, 15:17

Прем’єр Віктор Янукович прогнозує, що мінімальний прожитковий рівень і мінімальні зарплати будуть підвищені після першого кварталу 2007 року.

Про це прем’єр заявив на прес-конференції за підсумками 2006 року.

"Початок роботи нашого уряду був досить складний. Ми не очікували отримати у спадщину деякі складні питання, зокрема розрив виконання бюджету на рівні 7 мільярдів і складно було подолати цей дефіцит", - зазначив Янукович.

На сьогоднішній день, за його словами, уряд впорався з цим питанням. "Сьогодні ми не маємо практично боргів по зарплаті та інших соціальних виплатах. Ми подолали цей дефіцит", - заявив прем’єр.

За словами Януковича, це вдалося зробити завдяки контролю за державними фінансами та росту економіки.

"Ми жорстко взяли в управління державні фінансові ресурси і ефективно їх використовували, тобто навели порядок в фінансових ресурсах. Друге – рівень економіки почав зростати, на кінець року рівень зростання ВВП буде близько 7%. І дуже важливо зберегти динаміку зростання на наступний 2007 рік", - заявив прем’єр.

Янукович попередив, що початок 2007 року "буде непростий", але уряд все передбачив, щоб з початку року бюджет виконувався відповідно до бюджетного розкладу.

"Це принцип роботи нашого уряду. І це буде так! Не буде жодної черги до Мінфіну, бюджет виконуватиметься так, як запланований", - наголосив Янукович.

"По розрахунках першого кварталу ми розглянемо виконання прийнятої постанови (про підвищення прожиткового мінімуму). Це теж буде непросте завдання, його можна зробити лише, коли підніметься рівень доходної частини", - зазначив прем’єр.

Аналізуючи свої 5 місяців роботи, Янукович наголосив, що уряд на 100% виконав "антикризову програму".

Янукович відзначив позитив співпраці з президентом під час ухвалення бюджету.

"Це дуже важливе рішення, без якого важко було б входити у 2007 рік, і це не пішло на користь державі", - заявив прем’єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування