Лужков накинув оком на східний Крим

Середа, 27 грудня 2006, 15:29

Уряд Москви готовий інвестувати в розвиток Східного Криму 3 млрд. дол.

Про це повідомили заступники голови Верховної Ради АРК Сергій Цеков і Михайло Бахарєв на прес-конференції в Сімферополі.

За словами кримських віце-спікерів, розмова про інвестиційну співпрацю Криму і російської столиці відбулася в ході їх робочого візиту до Москви минулого тижня.

Як повідомив Бахарєв, ця поїздка стала продовженням переговорів, які відбулися в серпні цього року в Москві між керівництвом автономії і урядом російської столиці.

Основною метою поїздки стало узгодження програми співпраці між Москвою і Автономною Республікою Крим. Ця програма детально обговорювалася в ході зустрічі з мером Москви Юрієм Лужковим.

За словами першого віце-спікера кримського парламенту Цекова, Москва має великий інтерес до Східного Криму, особливо до Азовського узбережжя, і бажання вкласти в його розвиток серйозні інвестиції.

"Там дуже хороші пляжі з відмінними природними умовами, там дуже багато – близько 20 тис. га – вільної землі, нікому не розданої, на відміну від Південного і Західного узбережжя Криму. Крім того, там прекрасне лікувальне озеро з грязями високої якості і Багеровський аеродром, який на сьогодні ще може бути використаний для літаків, таких як "Боїнг" і йому подібних", - зазначив перший віце-спікер, і наголосив, що Москва готова інвестувати до 3 млрд. дол., що становить 10 нинішніх річних бюджетів АРК.

Цеков також повідомив, що Москва готова брати участь у розробці комплексного плану забудови Східного узбережжя Криму.

"Перш за все, це буде комплексний план будівництва споруд рекреаційного призначення – готелів, будинків відпочинку, дитячих таборів, спортивних майданчиків, полів для гольфу. Будівництво вестиметься за сучасними мірками, з дотриманням сучасних технологій, щоб дійсно зробити це місце курортом світового значення", – сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування