Янукович зізнався, що "застабілізував" економіку

Середа, 27 грудня 2006, 15:48

Уряду вдалося "застабілізувати" ситуацію зростання економіки та виконання дохідної частини економіки.

Про це прем’єр Віктор Янукович заявив на прес-конференції за підсумками 2006 року.

"Нам вдалося загальмувати зростання цін. Одним з головних чинників при вирішенні цього питання було зниження ціни на нафтопродукти. Це вдалося зробити завдяки співпраці уряду з нафтотрейдрами і нафтопереробниками. Ми з 25% завантаження наших заводів підняли рівень завантаження практично до 100%", - заявив Янукович.

За словами прем’єра, завдяки цьому було підвищено постачання світлих нафтопродуктів на внутрішній ринок, забезпечені осінньо-польові роботи, підняті прибутки до бюджету при збереженні ціни для громадян.

Водночас Янукович заявив, що уряд був змушений ввести квоти на експорт зерна, щоб не допустити різкого підвищення цін на хліб .

" Ціна хліба, як кажуть, для нас вона також була непростистим завданням. Ми ухвалили непросте рішення,.. я вибачився перед зернотрейдерами, сказав, що зробили це (квотування) вимушено, бо вивезення зерна перевищувало минулорічне і це означало, що в нас не було можливості закласти державні і регіональні резерви", - заявив Янукович.

Ще одним своїм здобутком Янукович назвав збереження ціни на газ у 95 доларів до кінця року і ціну в 130 доларів з 2007 року.

"Ми вважаємо, що ця ціна досить вигідна", - заявив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News