Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко розкритикував Ющенка за "грабіжника" Черновецького

Середа, 27 грудня 2006, 16:44

Колишній мер Києва Олександр Омельченко критикує президента Віктора Ющенка і прем'єр-міністра Віктора Януковича за невтручання в діяльність влади Києва.

Про це Омельченко сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Зобов'язані втрутитися президент і прем'єр і сказати слово... на захист киян", - сказав Омельченко.

На його думку, дії влади Києва, зокрема щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, а також втрати частки міста в таких стратегічних підприємствах, як банк "Хрещатик", є незаконними.

За словами Омельченка, він не зміг особисто зустрітися з Ющенком і Януковичем, однак направив їм багато листів з детальними роз'ясненнями ситуації в Києві, а також зустрічався з керівництвом секретаріату президента й апарату Кабінету міністрів.

"На словах, віч-на-віч - взаєморозуміння, а час показав, на ділі - мовчання і невтручання", - додав екс-мер.

Він засумнівався в тому, що Ющенко і Янукович не знають реальної ситуації в місті.

Крім того, Омельченко заявив, що відповідні запити з приводу окремих дій влади Києва він направив у Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України, Генпрокуратуру і Нацбанк.

"Усі мною названі (структури) знають правду і не реагують... усі не виконують свої службові обов'язки", - додав Омельченко.

Крім того, він розкритикував мера Києва Леоніда Черновецького і секретаря Київської міської ради Олеся Довгого за масові виділення земельних ділянок на останніх сесіях Київради.

Омельченко оцінює можливі надходження в міськбюджет в 12 млрд гривень від виділення земділянок і їхнього продажу на аукціоні.

"Але подібного не було за всі післявоєнні роки... це наруга, грабіж з розбоєм", - додав він.

Як повідомлялося, Омельченко 4 грудня звернувся в Господарський суд Києва з вимогою скасувати підвищення з 1 грудня тарифів на житлово-комунальні послуги в 3,4 рази.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування