Українцям не подобається те, що відбувається, але більшість від цього не зміниться

Середа, 27 грудня 2006, 17:02

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, то до парламенту пройшли б Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, Блок "Наша Україна", Комуністична партія, Соціалістична партія.

Про це свідчать результати опитування, проведеного центром імені Разумкова з 15 по 21 грудня.

Відповідно до результатів, Партія регіонів отримала б на виборах 32,0%, хто взяв би участь в голосуванні, БЮТ - 25,1%, "Наша Україна" - 10,6%, КПУ - 4,7%, СПУ - 4,2%.

Проти всіх партій та блоків проголосувало б 9,4% опитаних і 6,2% тих, які взяли б участь у голосуванні. Не брали б участь у виборах 9,2%. Важко було відповісти 8,5% опитаних.

Відповідаючи на запитання: "Якщо говорити в цілому, як Ви вважаєте, події в Україні розвиваються у правильному чи неправильному напрямі?", лише 14,6% респондентів відповіли, що події розвиваються у правильному напрямі.

Протилежної думки дотримуються 60,1% опитаних. Ці показники дещо покращилися, порівняно з минулим місяцем, але все одно є одними з найгірших з часу президентських виборів і гіршими, ніж до початку президентської виборчої кампанії 2004 року.

Оцінки змін в Україні в різних сферах протягом 2006 року є частіше негативними, ніж позитивними. Лише зміни рівня свободи слова та рівня демократії позитивно оцінили більше респондентів, ніж негативно.

Щодо решти сфер негативні оцінки переважають над позитивними. Найгірше громадяни оцінюють зміни рівня цін і тарифів.

Під час дослідження було опитано 2001 респондента віком від 18 років у всіх областях України.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування