Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зізнався навіщо проводжав Путіна в аеропорт

Середа, 27 грудня 2006, 17:14
Прем'єр Віктор Янукович розповів, що обговорював з російським президентом Володимиром Путіним у машині питання участі України в розробці газових і нафтових родовищ у Росії.

Про це він розповів під час підсумкової прес-конференції в середу.

Янукович пояснив, що провів бесіду з Путиним у машині, проводжаючи його в аеропорт Бориспіль, оскільки не вистачило часу для обговорення багатьох питань.

"Просто так на переговорах говорити немає можливості. І не використовувати такі можливості було б неправильно. Я дуже вдячний президентові Путіну, що він погодився з моєю пропозицією продовжити бесіду по дорозі в аеропорт, і ми використовували цей час", - сказав Янукович.

"Бесіда в основному була в розрізі тієї програми, яку ми готували на комісію Ющенко-Путін...є питання, які знаходяться в проектах. Один із проектів – це можливість України участі в розробці газових і нафтових родовищ у Росії", - сказав Янукович.

"Це дуже серйозне питання, в якому Україна зацікавлена. Ми зараз шукаємо такі можливості і ведемо переговори. Якщо говорити про принципи, то нас ці принципи влаштовують, які висловив президент Путін", - сказав він і додав, що Україна готова працювати на тих же умовах, як і Німеччина.

"Процес повинен бути прозорим. Ми впевнені, що якщо ми підемо цим шляхом, це дуже вигідно й Україні і Росії", - сказав Янукович.

Він також додав, що це питання обговорюється і з країнами каспійського басейну.

"Це пріоритетні напрямки діяльності уряду і ми будемо йти цим шляхом. Ці всі питання обговорювалися (з Путіним). А з огляду на те, що тут дуже багато різних питань міждержавних відносин, це не просто питання відносин між державами, отут потрібно знайти консенсус співробітництва..." – сказав він.

"Усі ці питання вимагають чіткого розуміння кожної держави. Мені так здається, що нам вдасться домовитися. Є розуміння, що така політика буде підтримана в ЄС", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...