СПУ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗВІЛЬНИТИ МЕДВЕДЬКА ЗА "ВІДМАЗУВАННЯ" КУЧМИ

Середа, 27 грудня 2006, 17:22

Фракція СПУ вважає неприпустимим подальше перебування на своїй посаді керівництва Генпрокуратури.

Про це йдеться в заяві фракції, підписаній її лідером Іваном Боким, повідомляє прес-служба СПУ.

"Фракція СПУ заявляє, що вважає неприпустимим подальше перебування на посаді нинішнього керівництва Генпрокуратури у зв'язку з очевидною некомпетентністю і замовним характером своєї діяльності", - зазначається в заяві.

Також в документі зазначається, що соціалісти на найближчому засіданні Верховної Ради ініціюють розгляд питання щодо відповідальності Генпрокурора за розвал роботи прокуратури.

"Соціалісти звертаються до всіх політичних і громадських організацій України дати публічну оцінку діям керівництва ГПУ", - зазначено у повідомленні.

СПУ також наголошує, що ГПУ намагається "поховати" розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе у зв’язку з черговою зміною слідчої бригади, яка веде справу.

"Для чого це робиться? Для того, щоб підмінити брак результату імітацією реальної роботи", - зазначається у повідомленні.

"Більше того, і сам Генпрокурор, і начальник слідчого управління Ренат Кузьмін зайнялися відвертим політичним піаром і особисто "відмазують" всіх причетних до злочину осіб. Посилаючись на політичний тиск на прокуратуру, Медведько і Кузьмін своїми заявами незаконно впливають на хід розслідування", - зазначає СПУ.

У документі наголошується, що за версією керівництва Генпрокуратури "нібито справжньою жертвою у вбивстві Гонгадзе є не сам журналіст, а екс-президент Леонід Кучма".

"Яке право мають керівники ГПУ поширювати особисті домисли? Свою думку у справі вони повинні обґрунтовувати виключно на офіційно підтверджених результатах слідства", - зазначається у повідомленні.

"Дії Медведька і Кузьміна у справі Гонгадзе свідчать про повну моральну і професійну деградацію керівництва Генпрокуратури, яке завдає шкоди національній безпеці України, боротьбі з корупцією, ефективності роботи правоохоронної системи", - зазначаться в документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування