СПУ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗВІЛЬНИТИ МЕДВЕДЬКА ЗА "ВІДМАЗУВАННЯ" КУЧМИ

Середа, 27 грудня 2006, 18:02

Фракція СПУ збирається ініціювати відставку генпрокурора Олександра Медведька через незадовільне розслідування справи Гонгадзе.

Про це йдеться в заяві фракції, підписаній Іваном Боким.

"Переконливим сигналом того, що керівництво Генпрокуратури цілеспрямовано намагається поховати справу Гонгадзе, є чергова зміна слідчої бригади, яка веде справу. За минулі шість років слідчу бригаду замінювали при кожному генпрокуророві - п'ять разів", - вказує депутат.

"Попередні слідчі також були цілком кваліфікованими, проте Медведько знов вирішив змінити слідчих у справі Гонгадзе. Тепер ніяких результатів від них вимагати не можна - люди нові, повинні наново вивчити сотні томів кримінальної справи, всю документацію, дані десятків експертиз - це колосальний масив інформації", - додав Бокий.

Також депутат вказує на те, що генпрокурор і начальник слідчого управління Кузьмін "зайнялися відвертим політичним піаром і особисто "відмазують" всіх причетних до злочину осіб".

"Посилаючись на політичний тиск на прокуратуру, Медведько і Кузьмін своїми заявами незаконно впливають на хід розслідування. Керівництво генпрокуратури відкрито заявляє, що у нього є своя власна версія злочину - нібито справжньою жертвою у вбивстві Гонгадзе є не сам журналіст, а екс-президент Леонід Кучма", - йдеться в заяві.

"Нібито злочин скоєний, щоб дискредитувати Кучму. Яке право мають керівники ГПУ поширювати особисті домисли? Свою думку у справі вони повинні обґрунтовувати виключно на офіційно підтверджених результатах слідства", - наголошує лідер соціалістів.

"Дії Медведька і Кузьміна в справі Гонгадзе свідчать про повну моральну і професійну деградацію керівництва Генпрокуратури, яке завдає шкоди національній безпеці України, боротьбі з корупцією, ефективності роботи правоохоронної системи", - наголошується в заяві.

Фракція Соціалістичної партії України заявляє, що вважає неприпустимим подальше перебування на посаді нинішнього керівництва Генпрокуратури у зв'язку з "очевидною некомпетентністю і замовним характером своєї діяльності".

Соціалісти обіцяють на найближчому засіданні Верховної Ради ініціюють розгляд питання щодо відповідальності генпрокурора за "розвал роботи прокуратури".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування