Ющенка міг отруїти охоронець Сацюка, який зник

Четвер, 28 грудня 2006, 09:34

У спецслужб з'явилася нова версія отруєння президента Віктора Ющенка, згідно з якою отруту кандидату в президенти могли підкласти в плов.

Про це в четвер повідомляє газета Сегодня з посиланням на конфіденційне джерело у правоохоронних органах.

Існують підозри, що отруєння відбулося під час вечері на дачі в екс-першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

Тому виникли питання до особистого охоронця Сацюка, який нібито контролював подавання страв до столу, за яким крім хазяїна, знаходилися Ющенко, глава СБУ Ігор Смешко, Давид Жванія і соратник Віктора Ющенка.

За словами джерела, охоронець Сацюка знаходився на дачі до закінчення трапези і, крім забезпечення безпеки осіб, яких він охороняв, відслідковував роботу офіціантів, які підносили їжу, напої і несли їх від столу.

Відповідно до версії, дочекавшись моменту, коли прийшла черга подавати плов, охоронець Сацюка взяв під особистий контроль допоміжний столик неподалік від основного, за яким сиділи Ющенко, Смешко, Сацюк і Жванія. На відміну від інших страв, плов до головного столу нібито підносила ця людина, кожному в окремому посуді.

У спецслужбах підозрюють, що саме на цьому етапі діоксин виявився в тарілці, призначеній Ющенку. Цим нібито і пояснюється те, що явні ознаки отруєння проявилися не у всіх учасників вечері, а тільки в Ющенка (більшою мірою) і Жванії (у значно меншій).

Ще одне джерело в правоохоронних органах підтвердило, що описана вище версія цілком можлива.

На питання, чому за два роки слідство не вийшло на охоронця, він відповів: "Воно велося неграмотно, не були виконані необхідні первинні дії, а охоронець Сацюка навіть не допитувався".

"Тягали офіціантів, водіїв, учасників вечері, а охоронець у документах не фігурував. Лише коли слідство передали новим людям, дісталися до нього. І той зник. А зараз у розшуку", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування