Дочку "РосУкрЕнерго" оштрафували на 170 тисяч

Четвер, 28 грудня 2006, 10:31

Антимонопольний комітет України оштрафував на 170 тис. грн. ЗАТ "Укргаз-Енерго" за неподання інформації у встановлений строк.

Таке рішення ухвалено під час засідання Комітету у п’ятницю, повідомляє прес-служба АМКУ.

Як повідомлялося, компанія мала надати на запит Комітету інформацію до 20 листопада.

Це стосувалося даних щодо обсягів реалізації газу, укладених зі споживачами договорів та причин відмови окремим підприємствам у постачанні газу.

Однак, цього не було зроблено. На відміну від інших учасників ринку, "Укргаз-Енерго" надало необхідну інформацію лише 12 грудня.

У цьому зв’язку Комітет порушив проти компанії справу, визнав такі дії порушенням конкуренційного законодавства та застосував фінансові санкції.

"Сьогоднішнє рішення — це об’єктивна оцінка перешкоджання, яке чинила компанія у виконанні завдань, покладених на Антимонопольний комітет законом", - підкреслив Голова Комітету Олексій Костусєв.

Зі свого боку, повноважний представник компанії "Укргаз-Енерго" визнав факт порушення, зобов’язавшись сплатити штраф до державного бюджету та дотримуватися вимог законодавства.

Водночас Антимонопольний комітет офіційно рекомендував ЗАТ "Укргаз-Енерго" відновити постачання природного газу 12 промисловим підприємствам.

Про результати розгляду цих рекомендацій компанія зобов'язана проінформувати комітет у десятиденний термін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування