Перспективи в Луценка є, але не відразу

Четвер, 28 грудня 2006, 14:09

Проведення дострокових парламентських виборів у 2007 році малоймовірне, переконаний голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Про це Фесенко сказав на прес-конференції в четвер у Києві, прогнозуючи розвиток подій у 2007 році.

Говорячи про дострокові вибори, політолог відзначив, що "вони теоретично можливі, але практично малоймовірні".

За словами Фесенка, для проведення дострокових парламентських виборів необхідна чітка політична воля президента України. Політолог відзначив, що якщо такої волі не буде, то і дострокові парламентські вибори навряд чи відбудуться.

На думку Фесенка, від проведення дострокових виборів президент "скоріше програє, ніж виграє".

Політолог уточнив, що ситуація в політичній силі "Наша Україна" не змінилася на краще і її рейтинги зайвий раз це підтверджують.

До того ж, за словами Фесенка, велика частина населення відноситься байдуже до дострокових виборів у парламент.

Також політолог вважає, що політичний проект екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка поки неконкурентоспроможний з іншими політичними силами, що діють в Україні.

"Потенціал у Луценка безсумнівно є. Про це свідчить досить високий рівень довіри до Луценка, насамперед, у помаранчевого сектора політичного спектра України", - відзначив Фесенко.

За словами політолога, рейтинг довіри в Луценка досить високий, а от електоральний рейтинг його і його політичного проекту дуже низький.

У той же час Фесенко відзначив, що з погляду політтехнологій був допущений ряд прорахунків, зокрема, з назвою цього проекту - "Народна самооборона". На думку політолога, така назва в багатьох виборців асоціюється з назвою УНСО (Українська національна самооборона).

Фесенко вважає сумнівними перспективи проведення референдуму щодо прийняття нової Конституції України.

За словами політолога, на проведення референдуму про затвердження нової Конституції фактично йдуть тоді, коли "або затверджується новий політичний режим сильної, жорсткої влади..., або коли є суспільний консенсус по новій Конституції".

"У ситуації конфлікту і слабкої влади на конституційний референдум йти безглуздо", - відзначив Фесенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування