Черновецькому вдалося провести бездефіцитний бюджет

Четвер, 28 грудня 2006, 15:39

Київська міськрада затвердила бездефіцитний бюджет столиці на 2007 рік з дохідною і видатковою частинами в сумі 13,5 млрд. грн.

За прийняття бюджету проголосували 67 депутатів Київради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Перед ухваленням бюджету заявили про те, що не будуть підтримувати бюджет фракції БЮТ, "Наша Україна". Блок Віталія Кличка вирішив голосувати у вільному режимі.

Зокрема, лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова відзначила, що пропозиції фракції по внесенню змін у бюджет не внесені.

Фракція пропонувала збільшити дохідну частину бюджету на 1,7 млрд. грн. із продажу земельних ділянок і приміщень комунальної власності з аукціонів.

За рахунок цього фракція пропонувала передбачити муніципальні надбавки працівникам сфери освіти й охорони здоров'я. Крім того, фракція пропонувала передбачити 450 млн. грн. на компенсації між діючими тарифами і собівартістю житлово-комунальних підприємств.

Фракція Блоку Литвина поставила умовою підтримки бюджету скасування системи централізованого фінансування установ охорони здоров'я і запропонувала залишити чинною діючу систему фінансування через райони.

Мер Києва Леонід Черновецький запропонував депутатам "провести експеримент" за  новою системою фінансування лікувальних установ, а потім робити якісь висновки.

На підтримку бюджету висловилися фракції Блоку Леоніда Черновецького, Партії регіонів і СПУ.

Зокрема, представник фракції Блоку Леоніда Черновецького Денис Комарницький заявив, що бюджет є соціально-спрямованим, тому що близько 400 млн. грн. у ньому передбачено на матеріальну підтримку соціально незахищених прошарків населення.

Бюджетом передбачається, що з 1 січня при виділенні земельних ділянок Київрада повинна вказувати, що інвестор зобов'язаний виділяти місту за надання земельної ділянки під будівництво 7% житлової площі на периферії і 20% - у центральній частині міста.

Київрада також затвердила програму соціально-економічного і культурного розвитку Києва на 2007 рік. Відповідно до програми обсяг капітальних вкладень запланований у сумі 3,678 млрд. грн., що на 15,7% більше, ніж у 2006 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування