Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без профспілки до Ющенка журналістам більше не добратися

Четвер, 28 грудня 2006, 18:47

Прес-служба президента вводить нові правила акредитації, згідно з якими вимагає від журналістів подавати диплом про спеціальну освіту або про членство в профспілці.

Відповідні вимоги були поширені прес-службою президента в четвер.

Так до заявки на акредитацію має бути додана "копія документа, що підтверджує професійний фах заявника (диплом про спеціальну освіту або документ, що підтверджує членство у відповідному професійному об'єднанні) або рекомендація професійного об'єднання журналістів – для незалежних журналістів та техпрацівників".

"Після погодження з головними редакторами провідних вітчизняних ЗМІ, прес-служба президента впроваджує правила акредитації для представників ЗМІ у відповідності із європейськими стандартами", - зазначається у супроводжувальній записці.

В самих правилах наголошується, що вони складені "на підставі типових правил акредитації представників ЗМІ та незалежних журналістів при органі влади, схвалених Національною комісією з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при президенті".

Серед документів, які мають бути подані, також названа копія свідоцтва про реєстрацію друкованого засобу масової інформації та інформаційного агентства, для теле- радіокомпаній має бути додана копія ліцензії на мовлення.

У заявці мають бути вказані повна назва ЗМІ, тираж, періодичність, регіон розповсюдження, поштова та електронна адреси редакції, номери телефонів і факсів редакції, прізвище, ім'я, по батькові головного редактора ЗМІ, прізвище, ім’я, по батькові журналіста, акредитація якого запитується.

В повідомленні також зазначається, що припинення акредитації, а також будь-які інші дії (бездіяльність) секретаріату та його структурних підрозділів, пов’язані з акредитацією, можуть бути оскаржені в суді в порядку адміністративного судочинства.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування