Ющенко вирішив під Новий рік завалити депутатів вето

Четвер, 28 грудня 2006, 19:14

Президент Віктор Ющенко повернув до Верховної Ради закон про місцеве самоврядування зі своїми пропозиціями.

Як сказано у відповідній пояснювальній записці президента, ухваленим парламентом законом пропонується внести зміни до порядку проведення першої сесії місцевої ради.

Зокрема, передбачається, що в разі, якщо на час проведення першої сесії новообраної сільської, селищної, міської ради відповідного сільського, селищного, міського голову не обрано, рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості трьох - п'яти осіб, члени якої почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання секретаря ради.

На думку президента, таке положення не узгоджується з нормами Конституції та закону про місцеве самоврядування, за якими сільський, селищний, міський голова головує на засіданнях ради, повноваження сільського, селищного, міського голови починаються з моменту оголошення відповідною рішення про його обрання і закінчуються в момент вступу на цю посаду іншої обраної відповідно до закону особи.

У свою чергу Ющенко пропонує, щоб перша сесія новообраної ради скликається не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів.

"З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного сільського, селищного, міського голови відповідно до статті 42 цього Закону головує на пленарних засіданнях ради першої сесії новообраний голова", - пропонує президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування