Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ думає, що якщо "два Віктори" не подружаться, будуть вибори "всіх і вся"

П'ятниця, 29 грудня 2006, 13:12

Якщо президент і прем'єр не знайдуть компроміс, Україну очікує перспектива позачергових виборів.

Про це заявив екс-спікер Верховної Ради Іван Плющ в інтерв'ю щотижневику "Фокус".

"Якщо два Віктори нарешті зрозуміють, що на них лежить відповідальність за все, що відбувається в Україні, вони повинні знайти компроміс і спробувати за два з половиною - три роки змінити ситуацію в країні на краще. Тоді перспектива буде й у них, і в нас. Якщо цього не відбудеться, будуть вибори всіх і вся", - сказав він.

Водночас колишній спікер не поділяє тезу про слабкість Віктора Ющенка.

"Коли людина слабка, вона шукає допомоги. Віктор Андрійович, навпаки, демонструє невтримний ентузіазм — за два роки змінив три команди. І не тільки у своєму секретаріаті — ми маємо вже третій уряд при президенті Ющенку. Причому за два тижні до відставки Кабміну Тимошенко він (уряд) одержав відмінну оцінку від глави держави. Коли слухаю президента, починаю просто губитися: що буде далі?" - сказав Плющ.

На його думку, якби виконувалося записане в Універсалі, "Наша Україна" і Партія регіонів могли б створити більшість з 260 голосів, "і не було би необхідності враховувати золоту акцію, але президент зробив помилку, намагаючись загнати в опозицію "регіоналів".

"Ющенко намагався вчинити так, як у 2002 р. вчинив з "Нашою Україною" Леонід Кучма. Половина президентської команди пропонувала співпрацювати з "регіоналами", а інша половина — ніяк не погоджувалася. Але ж не можна так - за Партією регіонів Схід, Південь України, Крим. Не можна знову ділити країну на дві частини! Адже команда Ющенка — це ще не вся держава", - підсумував Плющ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...