Мороз побачив рік свині в райдужних тонах

П'ятниця, 29 грудня 2006, 14:05

Спікер Олександр Мороз упевнений, що майбутній рік буде політично спокійним для країни.

Про це він сказав, звертаючись з новорічним привітанням до українського народу на телеканалі "Рада" у п'ятницю.

"Хто б що не говорив - у політичному сенсі рік буде спокійним. Парламент і органи місцевої влади будуть працювати в термін, визначений Конституцією", - переконаний спікер.

За його словами, за цей час буде підготовлене нове законодавство, що захищає зокрема інтереси національного виробника в умовах вступу України до Світової організації торгівлі.

Мороз також відзначив, що наступним кроком буде робота над створенням зони вільної торгівлі або єдиного економічного простору з європейським співтовариством.

"Ми і надалі будемо виходити на рівні відносини з усіма державами світу", - сказав він.

На думку спікера, рік, що минає, "був складним і для держави, і для політикуму, і для кожного, для кожної родини".

Мороз побажав, щоб у наступаючому році "у державі був лад, добре організована співпраця між галузями влади, щоб ми зробили ще один крок до того, щоб європейська модель управління, організації громадського життя була введена в країні".

Спікер підкреслив, що сьогодні Україна затверджує свій авторитет у світовому співтоваристві і "це виявляється в тому, як ставляться до нас представники всесвітніх інституцій, банків, інвестори, які бачать, що тут створюються умови стабільності для того, щоб приходити сюди і працювати".

На думку Мороза, це означає, що є перспектива повернення в Україну трудових мігрантів і необхідно, щоб у них була можливість у своїй країні реалізувати свій потенціал.

"Я переконаний, що ми будемо жити в Україні, якою можна буде пишатися - і кожен буде говорити з гордістю про те, що він українець. Давайте разом робити таку країну", - сказав Мороз.

Спікер побажав співвітчизникам у новому році щастя, добра, успіхів і міцного здоров'я.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування