Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Не всім журналістам потрібні профспілки, щоб потрапити до Ющенка

П'ятниця, 29 грудня 2006, 15:09

Один з авторів Типових правил акредитації, розроблених нацкомісією з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної президента Дмитро Котляр заявляє, що для акредитації в секретаріат диплом про освіту вимагається тільки від незалежних журналістів.

Про це в п’ятницю повідомляє Телекритика.

"Диплом про освіту чи документ, що підтверджує членство у профспілці, вимагається тільки від незалежних журналістів. Для тих, хто акредитується від ЗМІ, цього не потрібно. Тут немає нічого надзвичайного - це повністю відповідає Закону про порядок висвітлення діяльності органів влади", - зазначив він.

"Там є таке положення, що причетність до журналістської діяльності підтверджується або заявкою від ЗМІ, або документом, що підтверджує фах, або рекомендацією професійного об’єднання", - пояснив Котляр.

Він назвав це цілком логічним, "бо людина має підтвердити, що вона є журналістом за фахом, а не хоче ходити в секретаріат президента, щоб подивитися, що там відбувається".

"Це нормальна вимога для фрилансерів", - додав він.

Він також пояснив, що в правилах, які пропонувала Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при президентові України "розписано все по пунктах, що це стосується журналістів і техпрацівників, які не є працівниками ЗМІ".

"А прес-служба секретаріату хотіла зробити коротший варіант, тому в них так вийшло. Вони про те, що це стосується фрилансерів, зазначають у кінці абзацу в дужках. Не думаю, що вони збиралися вимагати від усіх такий перелік документів. Навіщо їм стільки паперів?" – зазначив Котляр.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування